Ingredienten: (4 pers.):
4 geschilde raapjes
400gr aardappelen
250gr champignons
citroensap
2el margarine
25gr bloem
200 groentebouillon
200ml halfvolle melk
100 gr boursinkaas (kruiden)
peper,noot en zout
100gr gemalen kaas
2 in blokjes gesneden tomaten
| Bereiding:
Kook de in blokjes gesneden (geschilde) raapjes en aardappelen afzonderlijk gaar. Snij de champignons in plakjes, besprenkel met citroensap en stoof ze gaar. Schik aardappelen, raapjes en champignons in een beboterde ovenschotel. Maak nu een sausje van de margarine, de bloem, de groentebouillon en de halfvolle melk en roer er de boursin doorheen. Kruid ev. bij met peper, noot en zout en giet dit mengsel over de groentjes. Bestrooi met de gemalen kaas en verdeel de in blokjes gesneden tomaten eroverheen. Zet nog ong 15min in de oven. Lekker bij gebraadje of wild. Smakelijk!!! PS: U kan de raapjes ook vervangen door prei. |