Nieuws   Zoeken 

Barbara's snel bananentaartje als dessert
Ingredienten: (4 pers.):
2-3 stevige bananen
¾ eetlepel citroensap
2 eieren
1½ eetlepel suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels maïzena
2½ eetlepels melk
ca. 20 gram boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de bananen en snij ze in schuine plakjes. Besprenkel ze met het citroensap. Leg de plakjes banaan dakpansgewijs in cirkels op de bodem van een ingevet ovenschaaltje. Klop de eieren los. Voeg de suiker en de vanillesuiker beetje bij beetje toe onder voortdurend kloppen. Maak de maïzena aan met de melk. Spatel dit door de geklopte eieren. Giet het mengsel over de bananenplakjes en leg hier en daar een vlokje boter erop. Bak het taartje in 20-25 minuten gaar en bruin.
Receptnummer: 10086 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Een recept uit de krant. Het taartje is lauw/warm het lekkerst (evt. met wat slagroom). Je kan het van tevoren maken en voor het eten even opwarmen in de magnetron. Twee maal het recept is voldoende voor een taartvorm van 24 cm. doorsnede. Leuk voor een buffet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept