Ingredienten: (2 pers.):
250 gram lams(of evt. runder)gehakt
1 rode ui
1½ theelepel shoarmakruiden
zout, peper
2 eetlepels olijfolie
½ blikje tomaatblokjes
½ theelepel sambal
1½ dl. biogarde yoghurt stand
1 teentje knoflook
2-4 pitabroodjes | Bereiding:
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Halve ui snipperen, de andere helft fijn raspen. Geraspte ui, shoarmakruiden, ½ eetlepel olie en wat zout en peper door het gehakt kneden. Gehaktmengsel in 4 porties verdelen en tot worstjes vormen. Roosterpennen of satéprikkers door de worstjes steken en het gehakt er stevig omheen kneden. Gehaktspiesjes met ½ eetlepel olie bestrijken en in 10 minuten onder de grill bruin en gaar roosteren met een lekbak eronder. Halverwege keren. Intussen de uisnippers ca. 3 minuten bakken in ½ eetlepel olie. De helft van de knoflookteen erboven uitpersen en een minuut mee laten bakken. Tomaatblokjes toevoegen en de saus op hoog vuur ca. 2 minuten in laten koken. Yoghurt losroeren met ½ eetlepel olie. De andere helft van de knoflookteen erboven uitpersen en op smaak brengen met zout en peper. Pitabroodjes vochtig maken en in broodrooster bruin roosteren. Het opgevangen grillvocht van het gehakt en de sambal door de tomatensaus roeren. De saus over 2 borden verdelen, de gehaktspiesjes erop leggen en de yoghurtsaus eromheen scheppen. Pitabroodjes erbij serveren. |