Ingredienten: (4 pers.):
800gr varkenshaas
2 sjalotjes
1/8l droge witte wijn
1/8l rode wijnazijn
1/4l vleesbouillon
2el maizena express (donkerÃ
boter of olie
tuinkruiden (bv peterselie, dragon en kervel)
cayennepeper, peper en zout
| Bereiding:
Bak het haasje snel aan in boter of olie. Kruid het vlees met peper en zout. Dek de pan af en laat nog ong 5-7min verderbakken op een laag vuurtje. Doe in een pannetje de fijngehakte sjalotjes met de wijn en de wijnazijn. Laat inkoken tot je ong. een kopje vloeistof overhoudt. Giet er de bouillon bij en strooi er de maizena doorheen. blus de pan met beetje water en schraap de restjes los - giet deze jus bij de saus in het pannetje. Zeef ze en breng ze op smaak met cayennepeper en zout. Nog even doorwarmen, er de kruiden doorheen mengen!! Vlees opdienen en de hete saus overgieten. Lekker met frietjes en een gemengde groene sla. Smakelijk. |