Beppie's gegratineerde coquilles in vanillesaus, voor Chr10e (St.Jakobsschelpen) |
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. kleine diepvries coquilles - ontdooid
(St. Jakobsschelpen)
2 eetl. olijfolie
3 bosuitjes - in stukjes van 1 cm.
1 vanillestokje
1 ei
125 ml. slagroom
1 eetl. custardpoeder
1 theel. zout
zwarte pepers (vers gemalen)
50 gr. Parmezaanse kaas (vers geraspt)
4 eenpersoons ovenschaaltjes
| Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de coquilles uitlekken op keukenpapier, Verwijder de koralen. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de bosuitjes in ca. 2 min. beetgaar. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes de zaadjes eruit. Roer in een kom het ei los met de slagroom en de custardpoeder. Roer de vanillezaadjes met het zout en veel peper er door. Vet de ovenschaaltjes in met olijfolie en leg de coquilles erin. Verdeel de bosuitjes er tussen en strooi er wat zout en peper over en schenk het roommengsel erover . Schuif de schaaltjes in de oven en laat de coquilles in ca. 10 min. gaar worden en bruin kleuren. Lekker met vers geroosterd wit brood! |
Receptnummer: 10582 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. |
Opmerking: Dit is ook lekker als hoofdgerecht. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor 2 personen. Vervang de ovenschaaltjes dan door een grote lage ovenschaal. Serveer de coquilles met een fijne wortelsalade met rucola |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |