Ingredienten: (2 pers.):
250 g kabeljauwfilet
versgemalen zwarte peper
1 tl van een mengsel van gember- en laospoeder
2 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 tomaten (in stukjes)
1 tl suiker
1 el citroensap
50 ml bouillon (van 1/2 visbouillonblokje)
400 g witte kool (gesneden)
300 g gekookte rijst | Bereiding:
Snijd de kabeljauwfilet in 4 stukken. Bestrooi de stukjes aan beide kanten met zwarte peper en gember-laospoeder en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Verhit 1,5 el olie in een pan en fruit de gesnipperde ui (houd een eetlepel ui over voor de gesmoorde witte kool) lichtbruin. Voeg de tomaat, de suiker, het citroensap en de bouillon toe aan de ui. Laat het geheel ongeveer 2 minuten sudderen met het deksel op de pan. Voeg dan de gemarineerde kabeljauwfilet aan het tomatenmengsel toe en laat het gerecht in ongeveer 15 minuten gaarstoven. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan met een anti-aanbaklaag en fruit de fijngesnipperde ui goudbruin. Voeg hieraan de witte kool toe samen met een mespuntje zout en peper. Smoor het gerecht halfgaar in 5 minuten op een matig vuur. |