Nieuws   Zoeken 

Vera's Kipcocktail met palmharten
Ingredienten: (4 pers.):
1 ei
1 kippenbouillontablet
200 gr kipfilet
75 gr champignons
½ el citroensap
50 gr gezouten gebakken amandelen
½ bl palmharten (Royal Mail)
1 bl ananas (nettogew. 235 gr)
6 el zure room
4 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
zout/peper
4 slabladeren
½ kiwi
Bereiding:
Ei hardkoken. Kip ca. 20 min. zachtjes koken in ½ liter water met bouillontablet. Laten afkoelen. Kip in blokjes snijden. Champignons in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Amandelen grofhakken. Palmharten in plakjes snijden. Ananas afgieten en in stukjes snijden (4 el sap opvangen in een kommetje). In kom vermengen: kip, champignons, amandelen, palmhartplakjes en ananas. Sausje maken door aan ananassap toe te voegen: zure room, mayonaise, kerriepoeder, zout en peper. Kiwi dun schillen, in 4 plakjes snijden. Ei in plakjes snijden. In coupe slablaadje leggen. Coctail erin scheppen. Sausje erover schenken. Garneren met ei en kiwi.
Receptnummer: 11012 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Palmharten zijn verkrijgbaar bij een delicatessezaak. Dit recept lijkt heel bewerkelijk maar dat is het niet. Makkelijk en erg lekker. Doet heel feestelijk aan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept