Ingredienten: (4 pers.):
1 ei
1 kippenbouillontablet
200 gr kipfilet
75 gr champignons
½ el citroensap
50 gr gezouten gebakken amandelen
½ bl palmharten (Royal Mail)
1 bl ananas (nettogew. 235 gr)
6 el zure room
4 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
zout/peper
4 slabladeren
½ kiwi | Bereiding:
Ei hardkoken. Kip ca. 20 min. zachtjes koken in ½ liter water met bouillontablet. Laten afkoelen. Kip in blokjes snijden. Champignons in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Amandelen grofhakken. Palmharten in plakjes snijden. Ananas afgieten en in stukjes snijden (4 el sap opvangen in een kommetje). In kom vermengen: kip, champignons, amandelen, palmhartplakjes en ananas. Sausje maken door aan ananassap toe te voegen: zure room, mayonaise, kerriepoeder, zout en peper. Kiwi dun schillen, in 4 plakjes snijden. Ei in plakjes snijden. In coupe slablaadje leggen. Coctail erin scheppen. Sausje erover schenken. Garneren met ei en kiwi. |