Ariadne's kerrierijst |
Ingredienten: (4 pers.):
(pandan)rijst
250 gr. rundergehakt
1 grote ui
1 knoflookteen
kerrie
ketjap manis
| Bereiding:
Voor vier personen rijst koken en af laten koelen (kan bijv. dag van tevoren). De ui snipperen en in een wok glazig bakken. Knoflook erboven uitpersen en flink kerriepoeder (3 eetlepels) toevoegen. Nog 3 minuten bakken. Gehakt toevoegen en met de ui rul en lichtbruin bakken. Koude rijst toevoegen en 10 minuten meewokken (niet te hard). Ondertussen een flinke scheut ketjap erbij doen en alles goed doorroeren. Lekker met gebakken bloemkoolroosjes of andere groente/salade. |
Receptnummer: 11036 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. |
Opmerking: Ook de meeste kinderen vinden dit een lekker recept! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |