Ingredienten: (4 pers.):
1kg vastkokende aardappelen
2 uien
300 gr gerookte spekjes
300 gr zachte kaas ( wijnendale)
1 1/2 dl droge witte wijn
40 gr boter
1el olie
peper en zout
| Bereiding:
Kook de aardappelen 15min in gezouten water, verwijder de schil en snij in plakjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Blanceer het spek 2 minuten in water. Laat ze uitlekken. Roerbak de uiringen en de spekjes even in hete boter en olie. Kruid met een weinig peper en zout. Doe er de aardappelschijfjes en de wijn bij. Laat vervolgens 15 min zacht stoven. Schik groenten en spek in een ingevette ovenschotel. Schraap de korstjes van de kaas en snij in plakken - schik ze vervolgens dakpansgewijs op de aardappelen. Zet ong een 20tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 175graden tot de kaas smelt en een goudbruin kleurtje krijgt. |