Ingredienten: (4 pers.):
ca. 750 gram witlof
500 gram (runder) gehakt
250 gram champignons (bakje)
1/2 zakje rösti (Aviko)
1 à 2 eetlepels groentesaus/binder
Kruiden: zout, peper, kerrie, ketjap, paprikapoeder | Bereiding:
Gehakt rullen zonder boter of olie, er zit genoeg in het vlees. Het vlees kruiden met waar je zin in hebt, ik gebruik meestal ietsje zout, wat peper, klein scheutje ketjap en soms wat kerriepoeder en paprikapoeder. Je kan dit naar je eigen smaak invullen. Hierna doe je gelijk de rösti erdoor en bak je dat gelijk mee, mag ook tijdens het rullen. Dan maak je de witlof schoon, evt. het hart eruit, en dan snij ik ze in stukjes van zo'n 2 cm breed en doe dat gelijk in de pan. Even doorhusselen, ondertussen gauw de champignons snijden, partjes of schijfjes en er ook door husselen. Het vocht wat uit het vlees, witlof en champignons komt laat ik in de pan en daar bind ik het geheel een beetje met met de groentesaus/binder. Afhankelijk van je smaak 1 à 2 eetlepels erdoor heen roeren. |