Ingredienten: (2 pers.):
2 pakjes diepvries kabeljauw à 100 gram
zout
peper
3 eetlepels bloem
3 eetlepels olie
1 dunne prei
1 teentje knoflook
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 theelepel suiker
1 theelepel rozemarijn of tijm
2 eetlepels maïzena
aardappelpuree
| Bereiding:
Stukken bevroren kabeljauw bestrooien met zout en peper. Bloem in een diep bord strooien en vis aan beide kanten in de bloem drukken. In een koekepan 2 eetlepels olie verhitten. Kabeljauw in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Intussen prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaten met sap, suiker en rozemarijn toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. In een kopje maïzena met 1 eetlepel water gladroeren en al roerende aan tomatenmengsel toevoegen. Blijven roeren tot het mengsel lichtgebonden is. Op laag vuur nog ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen. Opdienen met aardappelpuré |