Diana's gebraden lamsschouder |
Ingredienten: (4 pers.):
1 lamsschouder met bot
± 125 g magere spekjes
2 el olijfolie
2 grof gesneden uien
2 geperste knoflookteentjes
zout
tijm
rozemarijn (uit een potje)
stukje bakBecel of Croma
± 1/4 l vleesbouillon of fond
als je hebt
een jusrestje
2 tomaten in stukjes
een paar takjes rozemarijn
1 koffielepel grove mosterd | Bereiding:
Bak de spekjes zachtjes uit in een braadpan in 1 el van de olijfolie. Voeg de uien bij en pers er de knoflook over. Als het er mooi uitziet haal je het uit de pan. Wrijf intussen het vlees in met zout, tijm en rozemarijn. Braad het vlees aan in de bakBecel + 1 el olijfolie. Voeg de ui en spekjes er weer bij. Doe dan de bouillon of de fond + ev. Het jusrestje erbij + de tomaten en de takjes rozemarijn. Laat het anderhalf uur stoven. Af en toe het vlees keren en met een lepel het vocht eroverheen doen. Haal het vlees eruit en maak de saus af met de grove mosterd. Als je van knapperig houdt: leg het vlees dan nog even om en om op de crispplaat van de combimagnetron of onder de grill. Ongeveer 2 x vijf minuutjes. |
Receptnummer: 11377 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. |
Opmerking: Lekker met gekookte aardappeltjes en een simpele groente en tutti frutti. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |