Sophie's gekarameliseerde worteltjes |
Ingredienten: (4 pers.):
1 bos bospeen
20 gr boter of margarine
2 theelepels suiker
2 dl groentebouillon (van blokje of poeder)
zout en peper
2 eetlepels peterselie | Bereiding:
Wortelen schillen met een dunschiller. Dikke wortelen eventueel halveren. Smelt de boter in een grote pan (niet bruin laten worden) en roer de wortelen er voorzichtig door. Strooi de suiker erover en schenk de bouillon erbij. Laat de wortelen met het deksel op de pan in 4 minuten zachtjes stoven tot ze bijna gaar zijn. Verwijder het deksel van de pan en laat op hoog vuur al roerend het vocht verdampen. Het suiker-boterlaagje om de wortelen gaat dan karameliseren. Breng de wortelen op smaak met peper en zou en bestrooi ze met wat verse peterselie. |
Receptnummer: 11462 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. |
Opmerking: Jaren geleden heb ik dit recept uit een of ander tijdschrift geknipt. Regelmatig zet ik dit op tafel. Lekker bij visgerechten. Het ziet er extra kleurig uit als je een klein stukje groen loof aan de wortel laat zitten. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |