Ingredienten: (4 pers.):
4 nijlbaarsfilets van ca. 150 gr.
zwarte peper
vers gemalen.
½ theel. Garam Masala (Toko).
2 eetl. olie.
Voor de salade:
500 gr. bosworteltjes (met stukje van het groen eraan)
1 dl. groente of kruidenbouillon (van tablet).
200 gr. witte druiven zonder pit.
200 gr. dadels zonder pit.
Voor de dressing:
½ citroen.
1 eetl. kervel (fijngehakt).
2 eetl. olie.
1 eetl. cream sherry of medium dry.
1 theel. kerriepoeder.
peper/zout. | Bereiding:
1: Bestrooi de visfilets met peper, Garam Masala en een beetje zout. 2: Kook de worteltjes beetgaar (5-7 min. ) in de bouillon. Giet ze af en spoel er koud water over. Snijd ze schuin in stukken van ± 3 cm. 3: Meng het citroensap met kervel, olie, kerriepoeder en sherry. Doe er peper/zout naar smaak bij. 4: Bestrijk de grillpan met olie en rooster de vis 2-3 min. Per kant. Keer de filets halverwege. 5: Meng de worteltjes met de druiven en de dadels. 6: Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. 7: Giet de dressing over de salade. Serveer de filets op warme borden met de salade er naast. |