Ingredienten: (2 pers.):
300 gram kabeljauwfilet
50 gram boter
4 tot 6 struikjes witlof
zout en peper
4 eetlepels crème fraiche
1 1/2 eetlepel mosterd
sap van 1/2 citroen
3 eetlepels visbouillon
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
| Bereiding:
Was de kabeljauwfilets onder een koude kraan af en dep ze droog. Maak de witlof schoon en snij de struikjes in de lengte in smalle reepjes. Smelt de boter in een ruime koekepan op een matig vuur. Bak de kabeljauwfilets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar in 4-6 minuten. Neem de filets uit de pan, en bestrooi ze met zout en peper en houd ze afgedekt warm. Voeg de witlof aan de boter toe en bak het al omscheppende 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het citroensap, crème fraiche, mosterd, visbouillon, wat peper en zout toe - even goed door verwarmen. Schep de witlof op 2 voorverwarmde borden en leg hierop de kabeljauw - bestrooi dit met de bieslook. Lekker met aardappelpuree. |