Sueleyka's witlofschuitjes gevuld met zalm |
Ingredienten: (4 pers.):
4 stronkjes mooie witlof
2 blikjes zalm
whiskey-cocktailsaus
peper
zout
wat bieslook
dressing naar keuze!
| Bereiding:
Snijd de onderkant van de stronkjes witlof en verwijder de lelijke bladeren. Haal voorzichtig 8 grote bladeren van de witlof en spoel ze af. Laat ze vervolgens uitlekken. Doe de inhoud van de blikjes zalm in een diep bord of kom en verwijder vel en graten en het vocht. Prak de zalm fijn en voeg wat whiskey-cocktailsaus toe. Goed door elkaar mengen en naar smaak wat peper, zout en bieslook toevoegen. Snijd de rest van de witlof in fijne reepjes en zorg dat je de pit niet gebruikt (is bitter). Verdeel de reepjes witlof over 4 bordjes en doe er wat dressing over. Verdeel de zalm-mousse 8 witlofschuitjes en leg ze netjes op de 4 bordjes. Koel serveren! ! !. Evt met wat toast. |
Receptnummer: 11872 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 10 min. |
Opmerking: Om het allemaal nog een feestelijkere uitstraling te geven, kun je hetvolgende doen met 4 tomaatjes en een paar toefjes peterselie.....
Met de dunschiller de tomaatjes schillen. Zorg dat de schil niet breekt, dus voorzichtig! ! ! Als je de tomatenlintjes oprolt en voorzichtig met een cocktailprikkertje vaststeekt met op ieder uiteinde een toefje peterselie, heb je een paar roosjes om te garneren! ! ! ! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |