Ingredienten: (4 pers.):
4 stukken kabeljauw(je kan ook andere vissoorten gebruiken.)
1 kg spinazie (diepvries)
1 dl witte wijn
1 dl room 40%
Bindmiddel (roux)
200 gr. gemalen ementhalkaas
1 visbouillonblokje
peper
zout en muskaatnoot | Bereiding:
Leg de filets in een pan , giet hierbij de witte wijn , en verder bijvullen met water en het visbouillonblokje. Laten gaar worden onder het kookpunt,is de vis gaar ,de vis uit de bouillon halen. Hou ongeveer een halve liter bouillon over en giet hierbij de room. Laten koken en binden met de roux(maizena mag ook). Ondertussen moet de spinazie ontdooit zijn. Leg de spinazie in een ovenschaal,en kruid deze met peper,zout en muskaatnoot. Leg hieropde kabeljauwfilets. Overgieten met de roomsaus en hierop gemalen kaas strooien. In een voorverwarmde oven van 200 gr. Plaatsen gedurende 15 min. Even gratineren en klaar is kees. |