Ingredienten: (4 pers.):
150 g gaargekookte koude rijst
50 g camembert
2 eetlepels frietsaus of slasaus
1 fijngesnipperd zoetzuur augurkje
1 eetlepel goed uitgelekte paparika it glas
enkele gehakte walnoten
2 sinaasappels
aroma
zout
peper
halve walnoten
sla bladen | Bereiding:
Maak voor de salade de rijstkorrels los van elkaar. Roer de kaas en de saus samen glad, leg daarop augurk paprilka en notenstukjes en de rijst. Snijd de sinaasappels overdwars door. Pers ze voorzichtig uit zodat de schil gaaf blijft. Nheem restantje vruchtvlees voorzichtig uoit de schillen. Zeef het sap. Giet enkele lepels sap op de ingrediƫnten met een vork luchtig door elkaaar, gebruik zoveel sinaasappelsap als nodig is om een niet te vast mengel te maken. Proef dit en breng op smaak aroma peper en zout toe. Vul de sinaasappelhelfden met de salade en garneer met halve walnoten. Serveer het voorgerecht koel op bordjes, waarop enkele gewassen en gedroogde slabladen zijn geled. |