Ingredienten: (4 pers.):
1 courgette
1 wortel
1 aubergine
1 broccoli
1/2 knolselder
Boter
3 preistaven
600 gr varkenshaas
4 eierdooiers
2 el room
Peper
Zout
1/2 blokje groentebouillon
| Bereiding:
Was de courgette, de wortel, de aubergine, de broccoli en de knolselder en snijd in kleine blokjes. Kook ze samen gaar en voeg er zout - eventueel een half blokje groentebouillon - en een nootje boter aan toe. Maak de preistaven schoon, snij in kleine blokjes en blancheer in bodempje water. Giet vervolgens af maar bewaar het kookvocht en laat inkoken tot er ca 1/2 dl overblijft. Snijd ondertussen het varkenshaasje in plakjes van ong. 2 cm, kruid met peper en zout en bak ze snel rondom bruin. Draai, als het preivocht voldoende is ingekookt, het vuur laag en klop er de eierdooiers onder - blijf goed kloppen maar hou de saus onder het kookpunt. Roer er tenslotte de room en de preiblokjes onder en breng op smaak met peper en zout ( je kan dit eventueel ook mixen tot glad sausje! !. Schik een laagje groenten op 4 borden, schik het vlees erop en schep er de preisabayon over. |