Ingredienten: (4 pers.):
500 gram pandan rijst
400 gram varkenspoulet
1 grote prei
2 uien
4 tenen knoflook
kruiden : boemboe sate
djahe
djintan
200 ml. ketjap manis
2 eieren
scheutje melk
zout en peper
| Bereiding:
Hak de varkenspoulet met een staafmixer fijn of snij in hele kleine stukjes en bak deze gaar. Kook de rijst ( in rijstkoker ). Snij de prei in hele fijne ringetjes en de ui in kleine blokjes. Bak dit mee met het vlees. Voeg de ketjap aan het geheel toe. Pers de knoflook uit en voeg deze ook toe. Klop van de eieren, de melk, zout en peper een egaal mengsel en bak dit als omelet. Snij de omelet in reepjes en meng door het vlees/groente mengsel. Voeg de gekookte rijst toe en schep alles goed door elkaar. Kruid naar wens het geheel met de kruiden en eventueel sambal ( Manis, niet heel erg pittig en lekker zoet ). Serveer met kroepoek, atjar en satesaus. |