Tineke's geweldige notengehakt! |
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. gemengde noten (gezouten)
100 gr. volkoren brood
2 eieren
3 uien
60 gr. margarine
60 gr. volkorenmeel
1/4 liter melk
1 tuinkruidenbouillonblokje
Kruiden (lavas
peterselie)
Olie
Paneermeel | Bereiding:
1. Maal de noten. 2. Rasp de uien. 3. Klop de eieren los en laat het brood (in stukjes gesneden) hierin weken. 4. Vet een cakevorm in en paneer deze. 5. Smelt de boter in een steelpan, voeg meel toe en daarna beetje bij beetje de melk. 6. Als laatste voeg je hierbij het bouillonblokje. (het wordt een dikke gebonden saus). 7. Haal de pan van het vuur af. 8. Roer brood-eimengsel + gemalen noten en de geraspte ui door de saus. 9. Voeg naar smaak lavas en peterselie toe. 10. Doe dit mengsel in de cakevorm en bak dit 50-60 minuten in een voorverwarmde over op 180* |
Receptnummer: 12836 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. |
Opmerking: Notengehakt is zowel warm als koud heerlijk om te eten. Snijd de koek in dikke plakken en bak deze op voor bij de warme maatijd, in plaats van vlees. Ook op brood erg lekker, zowel opgebakken als koud! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |