Nieuws   Zoeken 

Nancy's pasta met witlof en gerookte zalm
Ingredienten: (4 pers.):
8 à 9 struikjes witlof
200 gr. gerookte zalm
400 gr. 'fijne' pasta (laat de kids kiezen...)
3 dessertlepels mosterd
50 ml. visbouillon en/of scheutje witte wijn
2 à 3 eetlepels bloem
bekertje demi creme fraiche
ketjap
dille
olijfolie
Bereiding:
Snij de witlof (zonder de bittere kern) in kleine stukjes en roerbak deze in olijfolie in een braadpan. Als er vocht gaat ontstaan, de deksel op de pan en laten garen in eigen vocht. Doe er ondertussen wat ketjap doorheen. Kook de pasta beetgaar. Als de witlof gaar is strooi er dan de bloem overheen en laat dit even opnemen. Voeg nu de mosterd en de bouillon en/of de wijn toe en laat het geheel een beetje indikken. Op het laatst voeg je de in stukjes gesneden zalm, 2 eetlepels creme fraiche en dille (naar eigen smaak) toe en laat het geheel nog goed verwarmen. Opdienen met de pasta.
Receptnummer: 12913 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Ik zoek altijd naar een gerecht met veel groenten, maar zo dat onze kids (6 en 8) het niet merken. Hun bordje 'snoepen' ze als het ware heerlijk leeg! Ook mijn man maak ik hier erg blij mee!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept