Nieuws   Zoeken 

Sonja's gegratineerde kreeft (prijzig maar smullen)
Ingredienten: (2 pers.):
2 kreeften a 600 gr (diepvries of vers)
100 gr fijne soepgroentjes (prei
paprika wortel)
klein bakje slagroom (125 ml)
peper en zout
Bereiding:
De kreeften eventueel ontdooien en 5 minuten in kokend water garen. Met een scherp mes doormidden snijden/hakken (laat het bij de visboer doen als deze voorgekookte kreeften heeft). De soepgroenten kort bakken en de slagroom toevoegen. Kruiden naar smaak met peper en zout. Leg de kreeft helften in een ovenvaste schaal en schep het groenten mengsel erop. Giet de saus eroverheen en zet het 5 minuten onder de gril. Serveren met frietjes en salade. De saus is echt zalig bij de friet.
Receptnummer: 12937 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Wij waren afgelopen weekend in Brugge en hebben dit met valentijn gegeten. Eerst een halve kreeft naturel en daarna deze variant "de specialiteit van het huis". We wilden dit altijd al eens proberen. Ik ben zelf geen room liefhebber maar heb mijn bordje met de frietjes schoongeschraapt.
Niet goedkoop maar dit is echt subliem.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept