Ingredienten: (4 pers.):
Voor de burgers:
450 gr. rundergehakt
1 gesnipperde ui
2 el paneermeel
2 el fijngehakte peterselie
1 tl gemalen komijn
1 ei
zout en peper
Voor de salade:
1 rode ui
1 groene paprika
4 trostomaten
6 takjes peterselie
1 rode peper
150 gr. fetakaas
1 teentje knoflook
2 el olijfolie (extra vierge)
1/2 tl paprikapoeder
zout en peper
| Bereiding:
Begin met de salade: ui pellen, in vieren en dan in reepjes snijden. Paprika en tomaten wassen en in stukjes snijden. Peterselie fijnknippen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Feta grof verkruimelen. Alles goed doorelkaar scheppen. Knoflook erboven uitpersen. Olie, paprikapoeder, (weinig) zout, peper en feta erdoor mengen. Even afgedekt in koelkast laten intrekken. Dan de burgers maken:. Alle ingrediënten in een kom goed mengen. Er kleine schijven van maken en deze gaar bakken in een koekenpan of grillpan. Heerlijk met warme pitabroodjes en/of bulghur (turkse "rijst" zie receptnr. 9420) Eet smakelijk! |