Ingo's gegratineerde asperge-rolletjes |
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg witte Aspeges
zout
peper
10-12 mooie plakken gekookte ham
bijv. beenham
25 gram boter
20 gram bloem
nootmuskaat
1.5 dl slagroom
1 eierdooier
50 gr geraspte licht belegen kaas
2-3 el fijgesneden peterselie
extra nodig: grote ovenschaal
ingevet! | Bereiding:
Bereid de Asperges volgens basisrecept* en bewaar het kookvocht. * (leg de asperges plat op het werkblad en schil de asperges net onder het kopje af naar beneden met dun schiller! snijd de harde houtige gedeelte weg. Breng ruim water met zout aan de kook, leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Neem de pan direct van het vuur en laat de asperges 15-20 minuten (niet langer! ! ) afgedek in het hete water liggen. Laat het kookvocht (zonder asperges dus! )op hoog vuur inkoken tot plus minus 4 dl. Rol in elke plak ham 2-4 asperges. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de asperge rolletjes in de ovenschaal. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit 3 min bakken. Voeg het ingekookte aspergevocht toe en roer tot een gladde saus. Laat de saus op zacht vuur 5 min. Koken en breng haar op smaak met nootmuskaat. Roer de slagroom en eierdooier er doorheen en laat de saus nu niet meer koken. Schenk de saus over de asperge rolletjes en strooi de kaas erover. Gratineer de asperges in het midden van de oven. Eventueel garneren met serveren met peterselie!. Lekker met een Elzasser wijn! !. Lekker met kleine krieltjes en een frisse salade. |
Receptnummer: 13266 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. |
Opmerking: Asperge TOPPER! ! ! ! ! ! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |