Nieuws   Zoeken 

Giuli's ajvar (kroatische saus)
Ingredienten: (12 pers.):
1 kilo aubergines
5 kilo rode paprika
2-3 hete peppers
5 teentjes knoflook
peper
3 eetlepels zout
6-8 dl olie
3 liter water
1 liter azijn
Bereiding:
De azijn, water en zout in een pan zetten en laten koken. Als het kookt, voeg je in kleine hoeveelheden de in stukjes gesneden paprika en aubergines. Als ze zacht worden, eruit halen en laten uitlekken. Vervolgens de paprika en aubergine met de staafmixer tot een papje maken. In een aparte pan de olie verhitten, hier doe je de paprika, aubergine en knoflook bij. Kook dit voor 30 min. Als de Ajvar nog heet is, in glazen potten doen, laten afkoelen en op de bovenkant een beetje olie doen en meteen dichtdoen. Dit is lang houdbaar in de koelkast.
Receptnummer: 13302 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Ajvar krijg je vaak bij Mixed Grill geserveerd, het wordt als mayo/ketchup gebruikt. Sommige mensen vinden het een soort van sambal, maar de originele is niet echt pikant. Je kunt ook kant en klaar kopen bij o. a. Turkse en Kroatische winkels.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept