Ingredienten: (8 pers.):
1 rijpe ananas of 8 schijven uit blik
beetje rum (wit of bruine)
bruine basterdsuiker
beetje bakboter
1/2 L vanille-ijs
eventueel 250 gr aardbeien
eventueel wat muntblaadjes | Bereiding:
Schil de ananas en verdeel in 8 schijven van 1 tot 1,5 cm dikte. Snij het harde midden eruit. Heb je geen verse ananas in huis, kan het ook met ananas uit blik. Smeer de BBQ-rooster in met wat bakboter. Leg de schijven ananas erop. Laat 1 kant 2 minuten mooi bruin roosteren. Draai ze om en besprenkel de geroosterde kant met de rum (veel of weinig bepaal je zelf) en strooi er de wat bruine basterdsuiker over. Wanneer de andere kant eveneens 2 minuten geroosterd heeft, draai je de met rum en suiker-kant van de ananas nog even naar het vuur toe, wanneer je de laatste ananas gedraaid hebt, begin je de eerste ananas op een dessertbordje te leggen. Doe er 2 bolletjes ijs en wat gehalveerde aardbeitjes erbij. Werk af met muntblaadjes ter versiering. Smakelijk! |