Annalies' anna's chili con carne à la canada |
Ingredienten: (5 pers.):
500 gram gehakt
1 of 2 uien
groene paprika
2 blikken gepelde tomaten
2 blikken kidney bonen
peper
zout
chilipoeder
sla
tortilla chips
tomaten
geraspte kaas
| Bereiding:
Kruid het gehakt met de peper en zout. Rul dit totdat het gaar is. Voeg daarna de ui toe en bak totdat de ui glazig is, bak daarna de paprika mee. Voeg daarna de gepelde tomaten en de kidneybonen toe en natuurlijk de chilipoeder. Proef of het niet te pittig wordt! Breng alles aan de kook en laat het minstens een uurtje sudderen. Dit komt de smaak zeker ten goede!. De chili con carne wordt gegeten met sla, tortilla chips, tomatenstukjes en geraspte kaas. Alles goed mixen en smullen maar! |
Receptnummer: 13649 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min. |
Opmerking: Je kunt natuurlijk ook een pakje kruidenmix voor chili con carne gebruiken. Dat doe ik eigenlijk altijd. Scheelt aardig wat tijd. Alhoewel deze variant ook erg lekker is. Afhankelijk van het aantal personen variëren met de hoeveelheden, maar dat wijst zich ook wel vanzelf. Je kunt er eventueel ook rijst bij eten, maar dat is niet persé nodig. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |