Ingredienten: (2 pers.):
half pakje zalmfilet (diepvries)
bakje hollandse garnalen (koelvak)
1/4 komkommer
2 sjalotjes
klein bekertje creme fraiche
el dille (diepvries)
el tomatenketchup
el cognac
twee slagen zwarte peper uit de molen
zout
rijst of pasta (penne) naar keuze | Bereiding:
Zet een pan water op voor de pasta of de rijst.
Zalmfilet met scherp mes in blokjes van ca een centimeter snijden
Sjalotjes pellen en fijn snipperen
Zet een anti-aanbak(hapjes)pan op het vuur en bak in een lepel (olijf) olie de sjalotjes. Schil intussen de komkommer en haal met een theelepel de ergste zaadjes eruit.
Voeg de stukjes zalm toe in de pan en de cognac en de dille. Doe een deksel op de pan en laat de zalm in ca. 10 minuten gaar worden. Voeg na 5 minuten de komkommerblokjes toe. Als de zalm gaar is toevoegen de creme fraiche, de garnalen, tomatenketchup en dille en op smaak maken met peper en zout en laat alles door en door warm worden. Eet smakelijk! |