Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. verse steurgarnalen of diepvries
1 el olie
2 liter water
2 el tamarindepasta
2 el rode currypasta (Patak))
2 tl kurkuma
1-2 tl sambal oelek
4-8 Kaffir limoenblaadjes (toko), paar druppels limoensap kan ook worden gebruikt
2 el Thaise vissaus
2 el limoensap
2 tl bruine suiker
7 gr. verse korianderblaadjes (AH, Turkse winkel) | Bereiding:
Pel de garnalen en laat de staarten zitten.
Bewaar de koppen en de schalen.
Verhit de olie in een wok en bak de koppen en schalen daarin op matig vuur, goed omscheppend, ± 10 minuten.
Voeg het water, de currypasta, de tamarinde en de limoenblaadjes toe.
Laat 20 minuten koken en zeef de soep.
Voeg de kurkuma en de rode peper toe, laat 2 minuten koken en voeg dan de garnalen toe.
Breng de soep na nog eens 5 minuten koken op smaak met de vissaus en het limoensap (het is een vrij zure soep, maar maak haar niet te zuur).
Strooi bij het opdienen de korianderblaadjes over de soep.
|