Ingredienten: (4 pers.):
lassie toverrijst
1 rode paprika
1 kleine prei
1 bosje selderij
2 eieren
3 ons magere hamlap
1 ons mager ontbijtspek of magere spekblokjes
2 sjalotjes
ketjap
tomatenketchup
sambal
zout en peper | Bereiding:
Kook de rijst zoals voorgeschreven. Snipper de sjalotjes, snijd de paprika in stukjes, snijd de prei in halve ringen en hak de selderij in kleine stukjes. Snijd de hamlappen en de ontbijtspek in dunne reepjes. Fruit de sjalotjes in olie, voeg de in reepjes gesnede hamlappen toe en bak deze even mee, kruid eventueel alvast met wat peper. Voeg na enkele minuten het ontbijtspek, de paprika en de prei toe. Bak alles even door en voeg vervolgens de ketjap en tomatenketchup naar smaak toe. Bak alles even verder door en voeg de twee eieren toe en bak alles tot de eieren gaar en verkruimeld zijn. Voeg als laatste de gehakte selderij toe en breng alles op smaak met peper, zout en sambal. De gekookte rijst bij de boemboe voegen en goed doorroeren. Heerlijk met kroepoek en gefruite uitjes, een echt javaans voorbeeld van nasi goreng! |