Nieuws   Zoeken 

Hannah's kalkoenreepjes in appel-prei-pruneauxsaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram kalkoenfilet in reepjes,
1 kleingesneden ui
1 in blokjes gesneden appel
500 gram prei, in ringetjes gesneden
100 gr. pruneaux in helften
2 theelepels kerrie
zout, peper
potje zure room
Bereiding:
Kruid het kalkoenvlees met peper en zout. Verhit een beetje olie of boter in de wok of koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en daarna de kerrie. Roerbak nog twee minuten. Voeg dan prei en appel toe en roerbak weer drie minuten. Voeg de pruneaux toe. Leg deksel op de pan. Temper het vuur en stoof het gerecht 15 à 20 minuten. Voeg zure room toe. Even doorwarmen.
Receptnummer: 2470 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Erg lekker met aardappelpuree, maar ook met gepofte aardappelen, jeweetwel, even met een vork hier en daar inprikken, ongeveer 6,7 minuten in magnetron, hoogste stand en dan 15 minuten nagaren in aluminiumfolie. Eenvoudige salade erbij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept