Ingredienten: (4 pers.):
6 grote aardappelen
bakje gerookte spekjes
1 rode paprika
1 kleine ui
klein blikje maïs
klein blikje doperwtjes
1 mango
een paar augurkjes
sour creme
scheut yoghoslasaus
1 teentje knoflook
dille
zout en peper
| Bereiding:
Breng de geschilde aardappelen aan de kook en laat ze ongeveer 10 minuten doorkoken. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd ze in blokjes. Ondertussen de spekjes uitbakken en de paprika, de ui en de augurkjes in kleine stukjes snijden. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de fijngesneden ingrediënten bij elkaar en schep ze door elkaar. Voeg de maïs en de doperwtjes toe. Maak een dressingsausje van de yoghoslasaus, het bakje sour creme, de fijngeperste knoflook, de dille en peper en zout naar smaak. Schep de dressing door de aardappelsalade. |