Beppie's Ardense Forel (voor Anouk) |
Ingredienten: (4 pers.):
4 Forellen
Versgemalen peper
Beetje bloem
150 gr. boter/margarine
100 gr. gekookte ham
4 eetl. grof broodkruim
1 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. citroensap
| Bereiding:
Verwijder de ingewanden van de vissen, of vraag het aan de visboer. De kop eraan laten. Bestrooi ze met zout/peper en stuif er wat bloem over. Bak de forellen in boter goudbruin, kleine niet veel langer dan 5 min. aan elke kant, grotere uiteraard, wat langer. Snipper de ham zo klein mogelijk. Vermeng ham en broodkruim. Leg de gebakken vis op een warme schaal en fruit ham en broodkruim even in de achtergebleven braadboter. Roer de peterselie en het citroensap erdoor en schep het onmiddelijk over de forellen. |
Receptnummer: 3114 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax |
Opmerking: Ook voor dit recept, zalmforel is ook prima! Lekker met jonge worteltjes en krielaardappeltjes. Eet smakelijk. (Bron: Wina Born) |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |