Ingredienten: (3 pers.):
200 gram vlindermacaroni
zout
1 blikje mandarijnpartjes
1 bosje lenteuitjes
kwart komkommer
plak ham ong. 100 gram
1 plak belegen kaas ong. 100 gram
bekertje zure room
ong. 6 eetlepels yochonaise
1 eetlepel gesnipperde peterselie
1 theelepel paprikapoeder
en enkele slabladeren
| Bereiding:
kook de macaroni in ruim kokend water met zout beetgaar, afgieten in vergiet en afspoelen onder koud water, goed uit laten lekken. giet mandarijnpartjes af, vang 2 eetlepels sap op en roer die door de macaronie. snij lenteui in ringetjes, komkommer met schil in kleine stukjes en de ham en kaas in piepkleine blokjes. meng alles door de macaroni. roer een sausje van de zure room, yogonaise en de peterselie en paprikapoeder, meng dit sausje door de macaronisalade. leg de gewassen slabladeren op een platte schaal en schep de salade erop. |