Nieuws   Zoeken 

M-J' avocado met garnalen/gerookte zalm met tuinkers mayo
Ingredienten: (4 pers.):
2 avocado's
250 gr. [hollandse] garnalen
1 pakje gerookte zalm
3 eetl. mayo
1 doosje tuinkers
verse peper/zout
mespuntje cayennepeper
3 eetl. lobbig geklopte ongezoete slagroom
ijsbergsla
citroen/limoen
Bereiding:
Snijd de avocado's in tweeen. Haal de pit en het vruchtvlees eruit en snij klein [de pit niet]. 2/3 van de tuinkers fijnsnijden en door de mayo/slagroom en maak op smaak. Hussel de garnalen door het vruchtvlees en doe dit terug in de avocado. snij de ijsbergsla in reepjes en verdeel over 4 borden. De avocado's erop en de plakjes zalm er half over heen leggen, op de andere helft komt de zalm. Versieren met de rest van de tuinkers, citroen of limoen. Lekker met warme toast en roomboter. Het is tenslotte maar 1 keer per jaar Pasen!!!!!!!!!
Receptnummer: 3294 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: M-J
Opmerking:
Tip: als je onrijpe avocado's heb krijg je die snel rijp door ze in een bak of zak met RAUWE rijst te leggen. Binnen een paar dagen goed. Succes.M-J.
Oh, ja de kontjes van avocado's afsnijden, blijven ze beter staan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept