Ingredienten: (2 pers.):
100 gr. rijst
1,25 dl appelsap
½ tl. kaneel
25 gr. rozijnen
25 gr. krenten
175 gr. gekookte kipfilet
½ tl. kerriepoeder
1 appel
50 gr. ananasstukjes
50 gr. lychees
voor de saus:
1 dl kippenbouillon
1 el. citroensap
1 tl. witte wijnazijn
1 tl. tomatenpuree
1 tl. maïzena | Bereiding:
Voeg 1,25 dl water bij het appelsap en breng dit aan de kook. Voeg de rijst, krenten, rozijnen en kaneel toe. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was de appel en snij de ongeschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Pel de lychees en halveer ze. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Maak nu de saus door de bouillon met sojasaus, citroensap, azijn en tomatenpuree te verwarmen. Roer de maïzena met 2 el. van het sausvocht tot een glad papje en bind de saus ermee. Meng de vruchten, de kerriepoeder en de kip door de gare rijst. Serveer de saus er apart bij. |