Ingredienten: (2 pers.):
1 aubergine
1 courgette
1 paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. (olijf)olie
200 gr. gehakt (naar keuze)
zout
peper
2 theel. provencaalse kruiden of 1 takje verse tijm
1 takje rozemarijn
1 takje oregano
| Bereiding:
Was de aubergine, courgette en paprika. Verwijder de uiteinden van de aubergine en courgette en snijd deze groenten eerst in de lengte middendoor en vervolgens in plakjes. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Verhit de olie in een hapjes of braad-pan. Bak het gehakt rul in de hete olie en voeg de ui, knoflook, aubergine, courgette en paprika toe. Breng op smaak met zout, peper en provencaalse kruiden. Stoof de groenten in 20-25min. gaar. |