Ingredienten: (4 pers.):
voor de pannenkoeken:
500 gr zelfrijzend bakmeel.
1 flesje bier.
2 grote of 3 kleine eieren
snufje zout
melk
----------------------------
De vulling:
2 blikken goede kipragout
een bosje lente uitjes/ of een fijn gesneden prei
3 ons gerookte kipfilet/ of gekookte kipfilet
1 klein uitje
1 bakje champignons
3 teentjes knoflook
1 theelepel paprika poeder
zout naar smaak
peper naar smaak
1 zakje geraspte jonge kaas
mespuntje sambal/ of een snufje cayene peper
verder kan je er nog taugé of geraspte wortel door doen of natuurlijk 1 verse paprika
| Bereiding:
doe de zelfrijzend bakmeel in een kom. Snufje zout erbij Iets meer dan een half flesje bier De eieren Giet tijdens het mixen de melk er bij tot het beslag de goede dikte heeft. Niet te dik, laat het beslag een half uurtje in de koelkast staan voor je begint met bakken. Bakken in olie bereiding: al de groente,uitje, lente uitjes/prei,champignons,(wortel,paprika)niet de taugé) in een pan aanfruiten, niet bruin laten worden. Als bijna gaar is de sambal/cayene peper,paprikapoeder,peper toevoegen. Heel ff mee laten bakken. Kipfilet in kleine blokjes snijden Daarna de ragout ,kipfilet , taugé toevoegen en goed mengen En warm laten worden. Proeven of er nog zout toegevoegd moet worden. Afwerking: Ovenschaal Pannenkoeken Groente ragout mengsel Kaas Olie Olie de ovenschaal in Neem een pannenkoek , vul met het ragout mengsel, niet te zuinig en rol hem op en plaats in de ovenschaal Doe dit tot de ovenschaal vol is en de pannenkoekrollen dicht tegen elkaar liggen Bestrijk met een beetje olie en strooi de geraspte kaas over het gerecht verwarm de oven voor op 180 graden Tot het gerecht geheel doorgewarmd en goudbruin is. |