Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. surinaamse rijst
3 el olie
3 ons kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
150 gr chorizo aan 1 stuk
3 ons sperziebonen
3 lenteuitjes
1 ons hamblokjes
1 blikje rode kidneybonen
zout
cayennepeper | Bereiding:
Kip in blokjes snijden evenals de chorizo. Uien snipperen en de knoflook fijnhakken. De lente-uitjes snijd je in ringen en de sperziebonen halveer je. Verhit de olie en laat intussen de kidneybonen uitlekken. Bak de kipblokjes rondom bruin. Dan voeg je de ui, knoflook en de chorizo toe, laat dit 2 minuutjes meebakken. Vervolgens doe je de lente-ui, ham, rijst en sperziebonen erbij plus een halve liter water en breng dit aan de kook. Laat het gerecht in 20-25 min. zachtjes gaar worden. Indien nodig doe je er tussentijds nog wat water bij. De kidneybonen doe je er de laatste tien minuten bij. De rijsthussel op smaak brengen met zout en cayennepeper. |