Ingredienten: (2 pers.):
1 aubergine
1 courgette (samen 500g)
olijfolie
oregano
zout
Tzaziki (kopen of zelf maken)
zelf maken:
500ml magere Bulgaarse yoghurt (Dekamarkt)
knoflook (3 teentjes)
oregano
zout
olijfolie
0,5 komkommer | Bereiding:
Snij de aubergine en courgette in plajes van ongeveer 0,5 cm dik. Smoor ze in de olijfolie gaar met wat oregano en zout. Leg dit op een schaal en giet de tzaziki eroverheen (hoevvelheid naar believe). Dit gerecht lauwwarm opdienen met stokbrood en salade van tomaten, ui, komkommer en paprika. Indien de tzaziki zelf maken (dit is veel lekkerder en frisser) Komkommer door midden snijden en zaadlijst verwijderen. Vervolgens raspen en uit laten lekken. De yoghurt met uitgeperste knoflook, zout en oregano (naar smaak) mengen. 1 eetlepel olijfolie en de komkommer toevoegen. Liefst nog even een uurtje laten trekken in de koelkast. |