Ingredienten: (2 pers.):
Voor 8 stuks:
100 g magere kwark
1 eierdooier en 1 voor het bestrijken
4 el olie
200 tarwe bloem en wat extra voor het verwerken
1 1/2 tl bakpoeder
1 - 2 el water
200 g gepelde tomaten uit blik
2 - 3 el tijm
zwarte peper
1 stengel bleekselderij
1 blikje tonijn uitgelektgewicht 140 g
40 g grof geraspte emmentaler
| Bereiding:
Voor het deeg de kwark met de eierdooier, de olie, de gezeefde bloem, het bakpoeder en het water tot een glad elastisch deg kneden. De oven voorverwarmen op 225°C. Een bakplaat met bakpapier bedekken. Het deeg in 8 stukken verdelen, hiervan bollen vormen en deze op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot circels van 15 cm. De tomaten uit laten lekken, in stukjes snijden en op smaak brengen met tijm en peper. De stukjes tomaat verdelen over de deegcircels. De bleekselderij in dunne plakjes snijden. de tonijn laten uitlekken en losmaken. Selderij en tonijn op de stukjes tomaat leggen. De kaas erover strooien. De randen van de deeg circels licht met water bestrijken. De deeg circels dubbelvouwen en de randen met de vingertoppen gegolfd samendrukken. Op de bakplaat leggen. De pizza's bestrijken met de losgeklopte eierdooier. Onder in de oven ongeveer 15 min. Bakken |