Ingredienten: (4 pers.):
Gehaktballetjes:
500 gr. mager gehakt
1 kleine ui fijngesnipperd
4 beschuiten
1 theel. zout, 1 theel. peper
1 ei
olie om te bakken
Saus:
2 stengels bleekselderij in stukken van ong.1 cm
1 rode en 1 groene paprika in repen gesneden
3 1/2 dl. water
1/2 dl. azijn
45 gr. bruine basterdsuiker
2 eetl. sojasaus
2 eetl. maizena of aardappelmeel met 2 eetl. water tot papje roeren
1 blikje ananas a 225 gr. uitlekken
| Bereiding:
Verkruimel de beschuit voor de gehaktballetjes en vermeng alle ingrediƫnten goed met elkaar. Maak balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit 1 cm olie in een pan met dikke bodem doen en de balletjes bruin bakken. Regelmatig omkeren. Wanneer ze bruin zijn uit de pan halen en in deze pan de groenten ca. 5 min. fruiten. Vermeng het water met de azijn, suiker, sojasaus en aangemaakte maizena of aardappelmeel en schenk dit bij de groente. Laat de saus onder af en toe roeren 3 min. zachtjes doorkoken. Doe de gehaktballetjes in de pan en laat ze door en door warm worden. Snijd de uitgelekte ananas klein en voeg dit aan de saus toe. Lekker met spaghetti of rijst. |