Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 groene paprika
2 stengels bleekselderij
3 bosuitjes
3 takjes peterselie
200 gr. kipfilet
1 dikke plak (200 gr.) schouderham
50 gr. boter of margarine
1 teen knoflook
1/2 eetl. cajun blended spice mix
250 gr. (langkorrel) rijst
1 blik tomatenblokjes (400 gr.) | Bereiding:
Snijd ui, paprika em bleekselderij in stukjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Knip peterselie fijn en snijd kip en ham in stukjes. Verhit in braadpan de boter.Ui, paprika, bleekselderij en kip ca. 5 minuten zachtjes bakken. Pers knoflook erboven uit en voeg ham, spice mix, rijst tomatenblokjes met vocht en 3 dl. water toe. Schep door elkaar, breng aan de kook en laat afgedekt in ca. 30 minuten gaar worden. Schep af en toe om. Werk er bosuiringetjes en peterselie door en laat nog 2 minuten doorwarmen. Breng zonodig op smaak met spice mix. Doe over in een schaal en serveer met rauwkostsalade van witte kool. |