Gwen's pasta carbonara |
Ingredienten: (4 pers.):
Tortelinni met kaasvulling
2 eieren
2-3 grote uien
2 pakjes spekjes OF hamreepjes (of combinatie)
2 kuipjes monchou
2 grote bekertjes creme fraiche (of 4 kleine)
scheutje witte wijn | Bereiding:
Voor de saus:
Snij de uien in niet al te kleine stukjes. Doe de spekjes/ham in een pan met anti aanbaklaag en bak ze knapperig. Laat de uien even meebakken, ze moeten niet bruin worden alleen zacht. Voeg de 2 bakjes monchou toe en roer de kaas goed door het spek/ham/ui mengsel. Voeg ook de creme fraiche toe en roer weer goed door. Vervolgens de eieren erdoor roeren en vuur laag zetten zodat de eieren niet te erg stollen (beter gaan deksel op de pan doen...). De saus iets dunner maken door er een scheut witte wijn door te roeren.
De pasta kan opgezet worden op het moment dat men met de saus begint. De kooktijd is ongeveer 10 minuten.... |
Receptnummer: 425 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 12 min. | Meer recepten van: Gwen |
Opmerking: Gekregen van een vakantievriendin. Bij ons nu favoriet. Je kunt ook de spek/ham vervangen door zalm of tonijn. Dan wel een beetje zout toevoegen. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |