Ine's roerbakspruitjes met rookworst en krieltjes |
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr spruitjes
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 rookworst
150 gr rookspek
2 bosuitjes, zout en peper
1/2 bosje bladselderij
4 eetl. olie
2 theel. kerriepoeder
350 gr. voorgekookte krieltjes | Bereiding:
Kook de spruitjes 5 min. laat ze uitlekken. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.Snij de rookworst in plakjes en de rookspek in reepjes.Snij de bosuitjes in ringetjes en de selderij fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak sjalot,knoflook en de spekreepjes ca.4 min. Voeg krieltjes en spruitjes toe en roerbak ca. 10 min. Schep de rookworst en ui ringetjes er door en warm ze ca. 3 min mee. Bren op smaak met zout en peper, strooi de blaselderij erover. |
Receptnummer: 4295 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: ine keuzink |
Opmerking: De spruitjes kunnen vervangen worden door bloemkoolroosjes, deze moeten 2 min voorgekookt worden |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |