Ingredienten: (4 pers.):
3 blikjes asperges
voor de saus:
30 gram boter
30 gram bloem
5 dl. melk of bouillon
50 gram geraspte kaas
peper, zout, nootmuskaat
200 gram ham in plakken
8 eieren (gekookt)
25-30 gram boter
4 eetl.paneermeel
bieslook | Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 - 225 gr. Asperges laten uitlekken. Ovenschaal invetten met boter. Saus maken van boter, bloem en bouillon of melk en op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en geraspte kaas. Eieren in plakjes snijden. Plakken ham over de ingevette schaal verdelen, leg hierop de helft van de plakjes ei, dan de helft van de saus en hierop de asperges. Daarover de rest van de saus en ten slotte de resterende plakjes ei. Verhit de boter en rooster hierin het paneermeel krokant. Verdeel dit over de eiplakjes en schuif het geheel in de oven. Laat in ongeveer 15 minuten goudkleurig worden. Lekker met gekookte aardappels (krieltjes) |