Dorien's prei ovenschotel met ham en kaas |
Ingredienten: (4 pers.):
4 preien
zout
40 gr. boter
25 gr. bloem
1/2 bouillontablet
2 eetl. creme fraîche
6 grote plakken ham
50 - 75 gr. geraspte kaas
peper | Bereiding:
De prei in stukken van ca. 8 cm snijden en wassen. In water met zout ca. 8-10 min. gaarkoken. De prei goed uit laten lekken. Het kookvocht bewaren. Voor de Saus: 25 gr. boter smelten in een klein pannetje en de bloem hierbij doen. Al roerende 2 1/2 dl kookvocht van de prei toevoegen en het halve bouillontablet. Als de saus gebonden is deze nog 2 min. doorkoken en op smaak brengen met zout en peper en de creme fraîche. De plakken ham om de uitgelekte prei wikkelen. De rolletjes in een ingevette ovenschaal leggen en bedekken met de saus en de geraspte kaas. De schaal in het midden van de oven 10-15 min. zetten totdat de kaas gesmolten is. |
Receptnummer: 4500 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Dorien Rinsma |
Opmerking: Mijn kinderen lusten geen gekookte prei. Bij deze schotel echter eten zij hun vingers op! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |