Ingredienten: (4 pers.):
1 bak à 1 kg. vleessalade (Aldi)
1 rookworstje
2 blikjes zalm
peper, zout
1½ el.Yogonaise
Zalmsalade:
Zalm
Yogonaise
peper, zout
| Bereiding:
Vleessalade: Rookworstje fijnmaken in keukenmachine en door de helft van de salade mengen. 1 nacht laten staan. Garneren met b.v. kleine tomaatjes gevuld met Waldorfsalade, augurkjes, gevulde eieren, rolletjes ham met asperges, plakjes paté, kleine salamiworstjes, fruit enz. Zalmsalade: Zalm, Yogonaise, peper, zout door andere helft van salade mengen en ook 1 nacht laten staan. Garneren met b.v. garnalen, (geroookte) zalm, sardines, paling, haring, komkommer. Of garneer met wat je zelf lekker vindt, keuze genoeg. De mayonaise om de salade te garneren maak je door 2 delen mayonaise met 1 deel tomaten-ketchup en een klein beetje koffiemelk te mengen. |