Ingredienten: (4 pers.):
500 gram witlof
400 gram aardappelen
300 gram gehakt
4 hardgekookte eieren
groot blikje tomaten puree
laurierblaadje
50 gram boter
50 gram geraspte kaas
peper
zout | Bereiding:
De witlof gaar koken. De aardappelen gaar koken. Het gehakt rullen, peper en zout toevoegen. De witlof laten uitlekken. Ovenschotel invetten. Aardappelen verkruimelen en op de bodem van de schaal leggen, hierop alle gehakt, daarna witlof verdelen. De eieren verkruimelen en ook er bovenop. Nu nog een sausje erover: In een pannetje de inhoud van het blikje tomatenpuree met een zelfde hoeveelheid water en het laurierblaadje aan de kook brengen. Tien minuutjes pruttelen. De boter en de geraspte kaas er door roeren.Deze saus over de eieren schenken. De schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven 175 graden of gasstand 3. Lekker en gezond....... |